Su Deposu Temizliği; Su depolarının içerisinde bulunan su içme amaçlı kullanılmasa bile bazı durumlarda tehlike oluşturmaya devam eder.
Bu depoların içerisinde Kolera, Tifo, Dizanteri vb. gibi çeşitli birçok hastalığa neden olan bakteriler bulunabilir ve bunlar insan sağlığı için oldukça tehlikelidir.
Modüler su depolarındaki su içilmese dahi banyo ve tuvalet ihtiyaçlarında, bulaşık ve çamaşırlar yıkandığında, diş fırçalarken, ev temizliği yapılırken kullanılması da tehlikelidir. Bunun sonucunda suyun içerisinde bulunan bakteriler insan vücuduna girebilirler.
Bu tehlikelerin dışında modüler su deposu Temizliği yapılmazsa yeterince temizlenmezse zamanla içinde oluşan kir, pas ve çamur birikintileri su ile çalıştırılan çamaşır ve bulaşık makinelerinin filtrelerinin tıkanarak bozulmasına neden olur. Yani temizlenmeyen su depoları insan sağlığı için tehlikeli olduğu kadar makinaların bozulmasına neden olduğundan maddi açıdan sorunlar çıkmasına da neden olur. Bu depoların temizlenmeleri sırasında ölmüş kedi ve fare, birçok kurt ve solucan, bakteri, mantar ve çamur birikintileri gözlenmiştir. Modüler su depolarında oluşan kir, pas ve mangan tabakalarını tam anlamıyla ortadan kaldırabilmek için çeşitli maddeler kullanılır. Bu depoların temizliğinde arap sabunu, deterjan, çamaşır suyu tarzındaki basit temizleyicileri kullanarak yıkamak sorunun ortadan kaldırılması için yeterli değildir. Çünkü bu tür maddeler depoda oluşan mangan tabakasını temizlemede ve bakteri, mantar gibi zararlı maddelerin ortadan kaldırılmasında yeterli etkiyi göstermediği gibi hijyenik bir temizlik imkânı da sunmaz. Bu su depoların temizliğinde özel olarak üretilmiş maddeler kullanılır.
Modüler Su Deposu
Modüler su deposu temizliği: Kirli su depolarında oluşan kimyasal ve biyolojik değişiklikler sebebiyle şebekeden depoya gelen klorlu suyun aktivitesi ya azalır ya da tamamen engellenir. Bundan dolayı birçok hastalık etkeni üreyerek suya yayılır. Farkında olmadan bu su ile duş alınır, diş fırçalanır, tıraş olunur, sebze ve meyveler yıkanırsa bu hastalık etkenleri vücuda alınır ve çeşitli enfeksiyonlar ortaya çıkmasına neden olunur Su depoları içerisinde oluşan tüm bu sorunları ortadan kaldırmak ve oluşumunu engellemek için en az yılda 2 kere bu depoların temizlenmesi gerekir. Bu temizlik sıradan malzemelerle yapılmaz. Burada depo temizliği için özel olarak üretilmiş maddeler ve uygun temizleme teknikleri kullanılmalıdır. Ayrıca deponun içi mutlaka anti bakteriyel boyalar ve uygun kaplamalarla kaplanarak gerekli önlemler alınmalıdır.